środa, 3 kwietnia 2013

De volaille ze schabu


Fajny pomysł na dodatek do obiadu. Najlepszy jest roztopiony ser wypływający ze środka.
Składniki:
  • pół kilograma schabu
  • jajka 
  • bułka tarta
  • kilka plasterków sera zółtego
  • przyprawy: sól,pieprz, ja dodaje jeszcze curry
Wykonanie:
Schab kroimy na plastry i rozbijamy cieniej niż na kotlety schabowe.
Na każdy kotlet nakładamy plaster sera żółtego zawiniętego w rulonik i składamy w kopertę.


Szykujemy panierkę do kotlecików rozbijając jajka z przyprawami i bułkę tartą.

Kopertowe kotleciki obtaczamy w bułce tartej, następnie w jajku i znów w bułce.
Smażymy na rozgrzanej margaryną patelni i smażymy z każdej strony na rumiany kolor.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz