Super połączenie tradycyjnego murzynka z sernikiem.Dobrze smakuje i wygląda.
Składniki:
Masa murzynkowa:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki dżemu
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 kostki twarogu
- 3żółtka( białka ubić i włożyć na koniec)
- 1/2 kostki margaryny
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Zaczynamy od masy murzynkowej gdzie wszystkie składniki wkładamy do miski i mikserujemy.
Wlewamy je do wysmarowanej tłuszczem blachy.
Twaróg kruszymy i ubijamy z żółtkami i cukrem.
Następnie stopniowo dodajemy margarynę, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną.Na koniec do masy delikatnie dodajemy białka.
Masę serową wkładamy łyżką na murzynkową masę tworząc ciapki.
Pieczemy w około 170 stopniach 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz